2021-09-10, 14:53
Найбільша та найдавніша плантація кизилу в Україні розташована на Виноградівщині на кордоні із Румунією.
2021-09-08, 09:55
Щоосені господар збирає вітамінний урожай. Каже: на власному досвіді переконався, що вирощувати заморські рослини на Закарпатті цілком реально.
2021-09-01, 15:38
Програма «Діалоги» У гостях менеджерка проєкту «Пізнай Ужанську долину» Людмила Сюзева.
2021-08-19, 10:35
Подружжя рятує водосховище від сміттєзвалища. Активісти гуртують навколо себе людей і проводять екопікніки.
2021-08-18, 10:04
Каже, вони допомагають краще зрозуміти зміни, що відбуваються довкола.
2021-08-16, 11:13
Так люди бачать, в яких умовах вирощені плоди. Також можуть самостійно обрати ті абрикоси чи персики, що їм більше подобаються.
2021-08-14, 12:48
Селище Великий Бичків на Рахівщині здавна славилося своїми традиціями. Гастрономічною візитівкою селища є традиційний кондитерський виріб – медяник, невід’ємний атрибут весільних обрядів.
2021-08-13, 15:37
"Мгновения" – саме так називається нова пісня ужгородського гурту. За словами музикантів, пісня народилася дуже швидко, вистачило всього декілька репетицій від перших нарисів до повноцінного студійного запису.
2021-08-11, 09:53
60 тисяч пляшок вина на рік — стільки виготовляє біля Мужієва на Берегівщині український тенісист Сергій Стаховський. У 2010 році він був тридцять першою ракеткою світу. Шість років тому тенісист обрав для своєї справи Закарпаття. Каже: робить сухі вина, зокрема, Шардоне та Мерло, за французькою технологією.
2021-08-10, 16:13
На Закарпатті презентують культурно-туристичний маршрут "Гуцульські сирні плаї". Яку користь він нестиме для туризму та сироварень області та коли очікувати офіційного старту, розповів керівник проєкту "Гуцульські сирні плаї" Тарас Антонюк.
2021-08-10, 11:30
Вівчарство – традиційний промисел горян. Та реалії такі, що бажаючих продовжувати професію батьків і дідів у Карпатах стає все менше, чисельність поголів’я овець на високогірних пасовищах невпинно скорочується.
2021-08-05, 16:20
У вересні відбудеться третя експедиція українських шеф-кухарів в дикі закарпатські ліси, де вони будуть досліджувати флору і фауну України. На цей раз — в супроводі знімальної групи гастрономічних медіа Італії.
2021-08-05, 10:06
Пан Юлій створює свої роботи переважно з дуба.
2021-08-03, 09:41
1800 кілометрів хоче пішки пройти мандрівник із Чернігова Олександр Волощук. 2 серпня зранку він стартував із найзахіднішої точки України — Соломонова на Закарпатті і планує дістатися до села Рання Зоря на Луганщині.
2021-07-22, 23:20
У наш час культурну спадщину іноді зберігають місцеві ентузіасти. Часто без жодної допомоги з боку держави, вони роблять все для того, щоб майбутні покоління знали, в яких умовах та реаліях жили їх діди і прадіди, як виглядали старовинні домівки та одяг.
2021-07-16, 10:27
Ягода вважається дієтичною, адже майже на 90% складається із води, а цукру містить лише 8.
2021-07-15, 11:24
Підстригтись за «дякую» – легко. Безкоштовну послугу пропоную всім охочим відома благодійниця із Великоберезнянщини.
2021-07-12, 14:49
На Закарпатті лише у трьох селах Ужанської Верховини — Вишці, Лютій та Тихому зберегли давній звичай палити субітки на Петра-Павла. До субіток парубоцькі громади готуються кілька тижнів та змагаються, чия буде найбільша та найдовше горітиме.
2021-07-12, 10:31
Варення із чорниці, суниці, кульбаби та навіть сакури: сімейна пара із Мукачева виготовляє солодкий закарпатський екологічний продукт, який вже встиг отримати велику популярність не тільки в Україні а навіть за її межами. Власне підприємство започаткували зовсім випадково, а ідея бренду з’явилася сама собою.
2021-07-10, 09:35
Аби дати автівці нове життя, чоловіку знадобилося понад 30 років та більше 10 тисяч євро, проте старання не були марними – зараз його творіння викликає справжній фурор.