Як пише НВ, поспілкувавшись із автором ідеї, шефом і членом руху Slow Food Ігорем Мезенцевим, експедиція відбудеться в рамках проєкту Топот, що триваєвже третій рік поспіль.
«Ми пройшли 100 км і приготували 80 страв з локальних продуктів, абсолютно нових страв, не якихось копій», — розповів про минулорічні експедиції Мезенцев.
У 2019 перша група шефів вирушила досліджувати верхів'я Карпат. Учасники проекту Топот склали піч для випікання хліба з підручних засобів.
Якщо в першу експедицію зібралося 10 учасників, то заявок на другий похід прийшла 1000, і не лише з України, а й від відомих і не дуже шефів з Іспанії та Італії.Другий Топот в 2020 році відправився до води досліджувати природу Тилігульського лиману під Одесою.
Третій похід відкриє і покаже світу Закарпатті та озеро Несамовите. У похід йдуть українці Юрій Никитюк, Андрій Мацюта, Микита Чумаков, Костянтин Столяров, Катерина Ткачук і кілька іноземних шефів (імена яких поки не розкривають).