Гостей свята пригощали палачінтами (млинцями), розважали піснями, танцями, конкурсами, жартівливими змаганнями. Всі рекорди організатори свята ретельно фіксували. Незабаром найоригінальніші досягнення свята поповнять Книгу рекордів області.
Під час кулінарного фестивалю жителі та гості міста мали можливість продегустувати кращі зразки закарпатського вина та меду.
Організатори дійства зазначили, що Масляна хоч і не є традиційним святом у західних областях України, однак на Закарпатті чимало національних меншин відзначають подібні свята. У словаків це Фашінгі, в угорців - Форшангі, у росіян, звичайно, - Масляна.
Роман 2010-02-15 / 20:21:00
щось слабенько ви написали про фестиваль:-(
дуже сподобалась інфа сайту ****************
ember 2010-02-14 / 11:41:00
Pan avtor, ili pani avtorsha, ne Форшунг, a Farsang (Farshang)!. Korni slova - kak i chuvstvujetsja - nemetskie.
Ispravte pozhalujsta!
Kstati: bogrash (kak pishut v nekotorykh restoranakh) tozhe ne praviljno, a bogrács (bograch) - doslovno svoeobraznyj kotjol.