Віднедавна у відомій ужгородській кондитерській шоколатьє Валентина Штефаньо відвідувачів вітає пінгвін, що стоїть на айсбергу. Птаха з шоколаду солодких справ майстер створив до новорічно-різдвяних свят. Весь цей час пташка буде красуватися в тій же кондитерській.
Пінгвін важить 62 кілограми і на нього пішло 50 кілограмів чорного шоколаду і ще 12 кіло білого - на айсберг, повідомили в кондитерській.
Пінгвін - їстівний. Але все ж шоколад переплавляли, та й він пофарбований, хоч і харчовими барвниками, тож пробувати шматочок пінгвіна від Штефаня не рекомендується.
Після свят пінгвін відправиться туди ж - на переплавку, і перетвориться в іншу шоколадну поробку. Чому шоколатьє напередодні Нового року Вогненного півня вирішив зробити не його, а пінгвіна, працівники відповідають: пінгвін - теж птах, хоч і не літає. А зробити красивого півника з шоколаду не вийшло б - він вийшов би непропорційним, з великим хвостом, і утримати таку солодкість на двох курячих ніжках було б проблематично.