Характерно, що у глибинці сільськогосподарську культуру здебільшого йменують булями або ріпою. Картопля, звісно, і універсальний продукт для приготування всіляких смачних страв. У Колочаві, приміром, з-поміж наїдків надзвичайно популярна ріплянка. Вона готується з картопляного пюре, в яке додається борошно. Особливо апетитна з бринзою, яєчнею, шкварками. Колочавці, у яких з сивої минувшини на столі першою стравою саме ця їжа, вирішили віддати їй шану: в червні у селі дебютуватиме фестиваль ріплянки. Його головним організатором виступає туристична фірма “АЖІО-ТУР”. Можна наперед прогнозувати, що фестини з оригінальним задумом лиш підвищать туристичний імідж Колочави.
Василь Пилипчинець
Ігор 2013-06-14 / 20:49:12
15 червня
ЮРІЙ 2013-06-10 / 00:50:31
15 червня у с.Колочава на території музею “Старе село” вперше відбудеться “Фестиваль ріплянки”.
У програмі фестивалю:
- ріплянка по-колочавськи,
- інтерактивне театралізоване дійство з історії села,
- танц-клас колочавської коломийки,
- гра в лопташ – колочавський бейсбол.
газета 2013-05-30 / 16:32:23
Як буде відомо,то повідомимо.Можете телефонувати у редакцію за номером 35381
лука 2013-05-25 / 20:18:42
а хто знає, коли це відбудеться ?дайте інормацію, будь ласка.