"Сьогодні наше господарство – одна з найбільших свиноферм в регіоні. Коли у нас був збут 400-500 голів на місяць, то ми вільно могли реалізувати тут, а коли він досяг 1000 і більше голів - доводиться транспортувати свиней в інші області - переробних підприємств поблизу немає", – говорить вона.
У зв'язку з цим підприємство вирішило розвивати власну переробку. "Викупили колишній м'ясокомбінат (4 га землі, приміщення 6000 м2), який ще за часів Радянського Союзу побудували угорці. Втім, його не запустили і він потроху розвалювався. Ми його реконструювали, зробили бойню потужністю 300 голів/добу і цех для виробництва 20 тон ковбаси", – розповідає Марина Голубка.
За її словами, був підписаний контракт з австрійською компанією на поставку обладнання, але поки його так і не завезли: після девальвації гривні вартість зросла в рази.
"Тому сподіваємося, що ситуація покращиться і нам вдасться запустити переробку. А тим часом доводиться реалізувати живець переробним підприємствам із сусідніх областей. Також продаємо товарних поросят", – підсумувала вона.
Тоже Патріот 2016-04-03 / 20:42:15
Необхідно більш поглиблено вивчити свинарство і тоді ви зрозумієте, що поросєта то є невинні тваринки, яких кормлять на м"ясо. А свинство сидить у владі, паразитує на простих людей, піднімає тарифи, пенсіонерів податками обкладає й третій місяць коаліцію творить.
RL. 2016-04-03 / 18:54:50
теж думав щось подібне написати
патріот 2016-04-03 / 16:19:06
Так, в закарпатській політиці - перевиробництво свиней. І нема потужного "м'ясокомбінату", який би їх якісно і швидко "переробив".