Наталія Лопарєва випікає оплатки при костелі. За словами жінки, тісто має бути рідким, як для млинців. "У склад якого входить молоко, вода, мука, олія, цукор, сіль замішуємо, даємо йому настоятися. І на таких спеціальних печах для оплаток готуємо, вони у нас електричні, а колись були інші, які ставили на печі. Старший член родини її розламує і дає кожному з сім’ї".
Мирослава Годована також кожен рік бере участь у випіканні оплаток. Розповідає, останні десять років жінки, починаючи з жовтня, щовечора збираються й готують оплатки.
"Я пригадую, коли ще була дитиною дуже тішилася, бо оплатки нам привозили тільки зі Словаччини, — каже Мирослава Годована. — Але вже маємо 10 років можливість їсти наші перечинські оплатки, які дівчата при костелі печуть й далі роздають на всі фари. Це Тур’я-Ремета, Березний, Забрідь, Перечин, Кам’яницька Гута й Оноківці".
За словами Мирослави Годованої тісто не псується швидко. Приготовлені оплатки люди купують. За ці гроші волонтери готують для самотніх людей і малозабезпечених сімей подарунки на Різдво.