Нагадаємо, що в історії закарпатського виноробства був період випуску вина під назвою «Троянда Закарпаття», яке стало однією з візитівок регіону, але майже 10 років тому його промислове виробництво було припинено.
– Нова продукція створюється з власного винограду Трамінер Рожевий. Ми дотримуємося класичної технології виробництва марочних вин з витримкою не менше 2 років, – розповіла головний технолог підприємства Галина Новицька. – Відроджене вино виготовляється на новітньому обладнанні, встановленому на підприємстві.
«Чизай Троянда Карпат» схвалено заслуженими виноробами Україні на засіданні Центральної дегустаційної комісії в Києві 24 листопада 2011 року.
Продаж нового вина готові почати, як тільки будуть отримані всі дозвільні документи, над чим зараз активно працюєють фахівці підприємства. Тут сподіваються, що вино з'явиться на прилавках магазинів уже на початку 2012 року.
Сомелье 2012-12-07 / 23:37:11
Уважаемый предыдущий оратор, во-первых, если решаетесь назвать себя дегустатором, то хоть правильно пишите это слово.
А во-вторых, будет честно просто приехать на предприятие, или хотя бы позвонить, чтобы поговорить с людьми, которые вкладывают душу в своё любимое дело.
ужгородець 2011-12-26 / 00:43:10
Це ж треба, реанімувати якраз виробництво "кріпотурки" "Троянди Закарпаття"! Схід буде у захваті!
ДИГУСТАТОР 2011-12-25 / 09:13:19
Галя, ти колись нормальним виноробом була, а тепер за БАБЛО порошкові вина пропагуєш? Якщо я не прав, презентуйте ті великі плантації Трамінера Розового з якого Троянду виробляти збираєтесь. Але не 10 корчів, ча навіть 10 гектарів, а великі площі.