Основними виробниками виноградних вин є підприємства міста Берегова, на них припадає більше 60% загальнообласного обсягу.
Як повідомила начальник відділу статистики промисловості Головстатуправління Закарпатської області Ірина Панчук, за вісім місяців поточного року вироблено 1404 тис. дал виноградного вина, що на 18,4% менше, ніж за аналогічний період попереднього, 2008 року. За асортиментом переважають столові вина з концентрацією спирту від 9 до 13% (дві третини загального обсягу) та вина з концентрацією спирту більше 15% (третина).
Найбільшими виробниками вин в області є ЗАТ "Скілур", ТОВ "Нідан-плюс", спільні підприємства "Котнар" та "Айсберг", які працюють як на вітчизняній, так і на іноземній сировині.
За сім місяців обсяг реалізованої продукції підприємствами з виробництва виноградних вин склав 102,3 млн.грн. (майже чверть із реалізованої продукції харчової промисловості).
Урзус 2009-10-01 / 11:51:00
Слід зауважити, що більшість того пійла у коробках та глямурних пляшечках вином називати не мож. Як не мож називати пивом "лімонад на спирту" від Оболоні, Славутича та інших