— Ідея створити такий маршрут спала мені на думку рік тому, — розповідає винороб із 10-річним стажем Олександр Ковач, 38 років. — Туристичний винний шлях розрахований на триденний тур Ужгородським, Мукачівським та Берегівським районами області.
Маршрут пролягає через старовинні закарпатські фортеці, термальні басейни Берегівщини, найдовшу в Європі липову алею, що в Ужгороді, винні підвали. У 12 дегустаційних залах туристам мають намір пропонувати закарпатські марочні вина, такі як ”Троянда Закарпаття”, та створені нещодавно.
— Маємо, наприклад, нове вино з чотирьох видів лісових ягід, — хвалиться Ковач. — Крім вина, туристів частуватимуть також закарпатською кухнею. Ми пішли шляхом приватних виноробів Угорщини, які реалізовують себе через зелений туризм.
Тур створений за схемою ”Все враховано”. Коштує 990 грн на особу.