Про це повідомила Еріка Шапочка, співзасновниця кооперативу, передає AgroTimes.
"Завдяки програмі ми закупили частку обладнання для виробництва технічного винограду з прицілом у майбутньому робити вино. Програма розрахована на дрібних виробників, які мають 1-20 га. У нас сукупно по кооперативу до 2 га виноградників, і є тепер перспектива для розширення", – розповіла вона.
Співзасновниця кооперативу зауважила, що у Берегівському районі виноробна галузь одна з важливіших, а зараз багато виробників виїхали за кордон, залишивши виноградники, тож цей напрямок може бути цікавим для нових гравців.
"До того ж виноградники тут складають можна сказати культурну спадшину краю – це гарні адаптовані сорти Каберне, Шардоне, Трамінер та інші. Тому програма ФАО робить добру справу, адже вино ні в яких подібних програмах не є пріоритетом. Тож ФАО підтримує виробництво продукції саме за географічною приналежністю, і вина Закарпаття – саме той випадок", – зазначила Еріка Шапочка.