Представлене ним вино «Гаршлевелю 2021» з ботритизованого винограду підкорило суддів і вони присудили закарпатському виноробу 91 бал, повідомляє Управління туризму та курортів Закарпатської ОВА.
Цьогоріч у конкурсі Україну представляли 6 виноробень. Вони змагалися проти конкурентів з 11 країн. Загалом суддям довелося обирати найкращий напій серед 840 вин від 256 виноробень.
Отож, найвищий бал отримала крафтова виноробня «Винний підвал сім’ї Шош» із Закарпаття (село Кідьош). Золоті медалі отримали також Biologist за своє Аліготе 2020 (90 балів), Bolgrad за два вина Bolgrad Reserve Collection Chardonnay (90) та 1821 Select Collection Bolgrad Pinot Grigio (90). Два срібла отримала виноробня з Бессарабії Frumushika-Nova.
Виноробу Крістіану Шошу – 27 років, він продовжує справу свого діда — відомого закарпатського винороба Карла Шоша. Виноробня «Винний підвал сім’ї Шош» виробляє свої вина з «мінімальним втручанням» та використовує натуральні («дикі») дріжджі.
Дід Крістіана - Карло Шош - є виноробом у третьому поколінні. Його винний підвал розташований у селі Кідьош. Сімейство Карла Шоша вирощує виноград на території у 7,5 гектарів на південному схилі гори.
Винороби сімейства Шош у виготовленні вин дотримуються традиційних технологій, витримуючи напої у дубових бочках. Карло Шош та його онук Крістіан для виробництва вина слідують старовинним і власним рецептам.
Фері Мукачево 2023-08-03 / 12:48:38
У м.Відень проходив конкурс або у Парижі ???