Так, за перші дев’ять місяців 2011 року українські виробники відзвітували за 13426,9 тис. декалітрів виноградного вина.
Збільшення виробництва показали лише винороби з Севастополя, виробивши на 19% більше винної продукції. Водно найбільше падіння виробництва спостерігається у Харківській і Донецькій областях, де скорочення склало 99,8% і 98,15% відповідно. В Одеській області виробництво вина впало мало не на половину (45,22%).
Традиційний виноробний регіон України – Крим – також показує зменшення виновиробництва. Показник дев’яти місяців 2011 року склав 4028,9 тисячі декалітрів, тоді як показник аналогічного періоду поточного року на 21,66% нижчий з 3156,2 тисячі декалітрів.
Закарпатська, Дніпропетровська і Миколаївська області виробили на 19,6%, 20,7% і 19,6% менше вина відповідно.
Нагадаємо, що у вересні 2012 року промислове виробництво в Україні впало у порівнянні з вереснем 2011 року на 7%, що гірше за зниження на 4,7% у серпні, на 0,9% у червні і на 1,4% у липні.