Знамениті наші ординарні «Іршавське», «Ізабела десертна», «Гроно Закарпаття», «Ізабела столова» займали гідні місця в ряду інших елітних вин та неодноразово були відзначені медалями, в тому числі й на міжнародних виставках алкогольних напоїв. Також, на заводі здійснювалась переробка та консервація овочів й фруктів. Завод був одним із найбільшим платником податків у районі, але це було в минулому.
«Переживши» радянські часи боротьби з алкоголізмом, винзаводневитримав перевірки на стійкість за роки початку незалежності країни. Майже 7 років приміщення стояли пусткою, руйнувались стіни, дах, вікна, облущувалась фарба. Та ось, цього року, в ході пробного запуску робочого процесу, цех із первинного виноробства запрацював повним ходом. За словами голови правління Валерія Симканича, починаючи з 6 вересня, від господарств різних форм власності району та області розпочався прийом винограду європейських та місцевих сортів. Потім, від населення почали закупівлю відомої «Ізабелли». Ціна за кілограм – 1.70 грн. Планувалось переробити близько 100 тонн, що на даний час майже виконано.
- Радує те, що завод, все ж зберіг свою технологічну базу завдяки сумлінності та високій професійності попередніх керівників підприємства, які незважаючи на скрутні часи зуміли зберегти обладнання в робочому стані. Про це свідчить те, що устаткування після тривалого простою, а це більше семи років, змогло запрацювати без жодних в нього вкладень – сказав Рудольф Андрійович, який на цьому заводі має майже півстолітній стаж роботи.
Паралельно із переробкою винограду ведеться ремонт приміщень заводу. В першу чергу - в лабораторії, яка здійснює контроль за виготовленням якісних виноматеріалів. Наступним кроком стане ремонт яблучного та консервного цехів, що дасть можливість у наступних роках виготовляти консерви та соки.
На заводі зараз працює 37 осіб. Поки що, цього достатньо, адже це лише початок робочого процесу, який виявився вдалим, - повідомили Закарпаття онлайн в Іршавській РДА.
Михайло 2012-10-21 / 15:06:19
Якби усі попередні "корівники" заводу вболівали та хотіли робити так,як роблять Симканич,Коцан.Давно би уже завод робив наповно.
Микола 2012-10-21 / 14:23:22
На фотографіях до цієї публікації я упізнав свого доброго друга Івана Ловску, його сина Василя і його вантажний автомобіль. Вони привезли і здають на завод продбоварів виноград, зібраний в селах Іршавського району. Приємно! Заводові продтоварів -- успіху!
ірина 2012-10-17 / 11:50:48
шо кому, а на закарпатті люблять життя! :)
ОоО 2012-10-16 / 23:15:45
О йсе діло, чикаєме на першу партію продукції))
іван 2012-10-16 / 19:02:07
О, це хороша новина!)))