Щорічну акцію, яка має численних прихильників в області, у лютому проводить Закарпатська угорська туристична рада.
Детальніше про цікаву ініціативу розкажуть:
- Шарлота Чізмар, заступник голови Закарпатської угорської туристичної ради, голова Берегівської районної спілки сільського туризму;
- Тібор Біров, власник готельно-ресторанних комплексів «Гелікон» і «Шеркерт».
Закарпатська угорська туристична рада за допомогою заходу має на меті популяризувати угорські традиційні страви серед місцевого населення та туристів, які прибувають з інших регіонів України та із-за кордону.
У західно-європейських країнах така акція називається «Жирний четвер» і триває тільки один день. Закарпатська угорська туристична рада вирішила розширити акцію на цілий тиждень, вважаючи такий підхід більш ефективним в успішності заходу.