Дійство відбуватиметься серед Карпат, біля підніжжя мальовничих Петроса і Говерли.
Одна із основних складових свята – приготування різноманітних страв із баранини.
Свої кулінарні здібності демонструватимуть близько 20 кухарів-аматорів та професійних кухарів, серед яких і команда відомого закарпатського ресторану "Деца у нотаря" на чолі з його автором гумористом Павлом Чучкою.
Все дійство супроводжуватиметься народною і естрадною музикою за участі популярних артистів української естради.
Туристи, які планують провести вихідні у гірській Лазещині, в суботу матимуть можливість піднятися на Петрос чи Говерлу або відвідати майстер-клас із приготування овечого сиру на місцевій полонині.
Фестиваль, що відбуватиметься вперше, організатори планують проводити щороку.
Свято проходитиме за ініціативи та під патронатом народного депутата України Василя Петьовки.
00:00 | Святкування Днів Ужгорода. День третій (ПРОГРАМА) Ужгород |
10:00 | Святкові заходи з нагоди Дня міста Тячева. День другий |
11:00 | Друга Міська Барахолка Ужгород, пл. Фенцика |
14:00 | Кулінарний етно-фестиваль з приготування баранини на відкритому вогні "Смажений баранчик" с. Лазещина Рахівського району |
14:00 | Фестиваль «Перечинщина скликає таланти» с. Дубриничі Перечинського району |
14:00 | Фольклорно-гастрономічне свято "Derceni Darido Fest" с. Дерцен Мукачівського району |
14:00 | Півфінальний матч Української ліги америкаського футболу. "Лісоруби" (Ужгород) - "Бульдоги" (Київ) Перечин, муніципальний стадіон |
17:00 | Концерт солістки Національної Філармонії України Каріни Кондрашевської (сопрано) в рамках VIII Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім. Наталії Висіч Ужгород, Закарпатська обласна філармонія |