Ця подія є початком відновлення пивних традицій Закарпаття, започаткованих ще князем Ференцем Ракоці ІІ у 1701 році, підписанням грамоти про заснування пивоварні в селі Подгерінг (Підгоряни, район Мукачева) і продовжених графами Шенборнами з 1728 року.
Партнери фестивалю фірма "Карлсберг Україна" та крафтові броварні Закарпаття.
Годувати гостів фестивалю будуть 8 ресторацій і шеф-кухарів - тематичне пивне меню: курячі крильця, баранячі і свині ребра, крумплі на шпорі, перепілки смажені і копчені, ковбаски, рулька, гурка, свинячі вушка, овочі на грілі, овочі у фрітюрі, кнедлики з соусами і гарнірами, тушена капуста (сегединський), м'ясні нарізки (бастурма, хамон...), мариновані закуски (сир гермелін, ковбаски утопенце), різноманітні сири до пива, рибні і сирні палички, в'ялена, копчена, сушена риба і раки тощо.
Фестивальне містечко працюватиме щодня з 11:00 по 21:00.