Вони вручили нагородженим відзнаки “Почесний громадянин міста” та “Про Урбе”. На святі побувало чимало поважних гостей з Угорщини. Зокрема, депутати парламенту Угорської Республіки Габор Зомбор, Ференц Гегеші.
Відтак у парку “Оазис” відбулися зустріч з байкерами та конкурс на найкраще приготування бограча. За словами голови конкурсної комісії Вадима Зеленецького, готували цю страву ще кочівні племена на чолі з вождем Атілою. Відтоді у способі приготування багато що змінилося, але основні критерії залишилися. Серед таких голова конкурсної комісії називає добре засмажене домашнє сало, тушковане м’ясо в казанку із ввігнутим дном. Щоб м’ясо пом’якшало, додають червоного вина. Страву обов’язково слід добре поперчити.
На площі Лайоша Кошута також було розгорнуто інформаційні палатки “Румунія”, “Польща”, “Словаччина”, “Угорщина”. Тут можна було почерпнути цікаву інформацію про ці держави-сусідки. Серед спортивних заходів, які відбулися цього ж дня, – турнір з настільного тенісу серед дітей-інвалідів з Угорщини та Словаччини, турнір з міні-футболу серед ветеранів.
Завершилося свято гала-концертом, в якому взяли участь гурт “Made in Ukraine” з Києва та “Postas jozsi”, “Palcso tamus” з Будапешта.
Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Закарпатської ОДА
11 червня 2007р.
Теги: