«Ми багато років проводимо це свято, нині маємо невеличкий ювілей, — зауважила голова села Людмила Романюк. — Колачі печуть у нас з діда-прадіда, маємо стареньку пекарню. Основний секрет діловецьких колачів у тому, що їх готують виключно з домашніх борошна, молока, яєць і випікають на дровах. Нині усі гості можуть куштувати випічку. Без допомоги активу села, підприємців, депутатів свята б не було».
Не лише виспівували-витанцьовували, їли й пили в Діловому. Цьогоріч провели конкурс на кращі три вулиці, де столи рясніли усілякою гуцульською смакотою — кулешем, гриб’янкою, гуслянкою (овече молоко), фанками, печеною картоплею з салом, смаженим ягнятком, калачами з сиром чи маком та горіхами, яфинянкою, сливовицею…
Підтримав День центру Європи й народний депутат України Василь Петьовка. Майже 50 мешканців Ділового отримали від пана Василя цінні подарунки і грошові премії.