Про це Закарпаття онлайн повідомили з прес-служби Закарпатської облради.
Велика і Мала Добронь здавна славиться овочівництвом, особливо – вирощуванням перцю і виготовленням червоної паприки. Правда, паприку виготовляли тут, так би мовити, приватно-кустарним методом. Віднедавна цей процес поставили на промислову основу. І хоч приватне підприємство у Малій Доброні за масштабами не таке і велике, але за два місяці тут виробляючи близько 15 тон готової продукції. До речі, підприємство уклало договори з селянами на вирощування солодкого перцю, тож вони мають змогу за сезон заробити непогані гроші. Тим часом торгова марка "Добронська" вже добре відома закарпатським господиням – їм подобається ця продукція своєю якістю і відсутністю будь-яких консервантів. Бертолон Вароді, власник підприємства, каже, що проблем зі збутом не має і планує розширювати виробництво.
Учасники робочої поїздки відзначили як позитив подібний приклад розвитку на селі підприємства, яке займається виготовленням продукції, що славить наш край.
Також Берталон Вароді займається й фермерством. Вирощує овочі й зернові. Нині на чотирьох гектарах очікує на врожай молодої картоплі. «Вже 10 травня будемо збувати картоплю. Цьогоріч насіння завезли з Голландії. Плануємо зібрати не менше 10 тонн бульби з гектара», – розповідає фермер. Віднедавна Берталон Вароді зайнявся й розведенням свиней. Для цього завіз з сусідньої країни корінну угорську породу свиней – монголицю. Планує розширити діючий свинокомплекс.