Так, у 2010 році споживання хліба в середньому по країні склало 111,3 кг на людину за рік.
"Серед основних причин такого скорочення – зниження споживання масових сортів хліба силовими структурами, на корм худобі (що практикувалося в радянські часи), банальне скорочення населення, зміна споживчих смаків з ростом добробуту населення", – йдеться у звіті компанії.
Найбільш високі показники споживання хліба і хлібних продуктів були відзначені у Волинській, Черкаській, Чернігівській, Закарпатській і Миколаївській.
Менше всього хліба та хлібних продуктів з'їдають, як не дивно, споживачі Київської області.
Аналітики відзначають, що якщо говорити про споживання хліба і хлібобулочних виробів (у натуральному вираженні і без макаронних виробів, круп і бобових), то, виходячи з офіційних показників, хлібопекарська галузь задовольняє споживачів тільки на 1/3, судячи з виробництва хліба та хлібобулочних виробів на людину на рік.
У 2010 році цей показник склав 39,4 кг, або трохи більше 100 г хліба на добу.