"Закарпатка" з цими питаннями звернулася до начальника головного управління агропромислового комплексу Закарпатської ОДА Івана ПАУКА. Він запевнив, що здешевлення цукру – цілком прог-нозоване явище: "Зараз виробники солодкого піску стараються чимшвидше продати минулорічний товар, тому і знижують ціни. Всі готуються до закупівлі нової партії буряку, тим більше, цього року був дуже хороший урожай". За словами чиновника, падіння цін продовжиться до грудня, проте воно буде незначним. Після цього вартість цукру має стабілізуватися.
До речі, зараз на цукор зменшився попит – пік ажіотажу припав на період заготовок (червень та ли-пень). Тоді, за інформацією Державної інспекції контролю за цінами у Закарпатській області, солодкий продукт на ужгородських ринках коштував 10 грн., а в магазинах найдешевший – 11 грн. за кілограм. Усі ці чинники також вплинули на зміну ціни на цукор, тому краянам варто поспішити скористатися приємним подарунком нового врожаю.
Денис ФАЗЕКАШ, "Закарпатська правда"