Як повідомила зав. токсикологічною лабораторією Закарпатської обласної санепідстанції О. Пономарьова, з початку сезону по такій продукції виконано 157 вимірювань вмісту нітратів в зразках капусти, помідорів, огірків, цибулі-перо, редиски, петрушки, салату, кріпу, з яких у 8-ми випадках визначалися перевищення максимально допустимих рівнів, що мали відношення до перших овочів на початку квітня (це редиска - 4, цибуля-перо, петрушка, салат та кріп по 1), про що і повідомлялося в квітні місяці станом на 15-те число. По всіх таких випадках одразу ж були вжиті заходи адміністративного впливу.
На вміст залишкових кількостей пестицидів досліджувалися зразки в кількості 31 ( капусти, помідорів, огірків, цибулі-перо, петрушки) з виконанням 35 вимірювань різних пестицидів. В жодному разі не визначалися перевищення їх залишків.