Село це, чи не єдине у краї, де місцеві мешканці, ось уже впродовж двох століть вживають у їжу жаб'ячі лапки, смакувати якими навчили їх ще наполеонівські солдати, які за переказами, після розгрому під Ватерлоо оселилися в цій місцині на Закарпатті.
"Жаба для нас це все одно що риба, тільки набагато смачніша, говорить один з місцевих мешканців Павло Біган - чоловік у високих рибальських чоботях із саморобним сачком у руках, демонструючи сітку з більше як трьома десятками земноводних. На вечерю вистачить".
За його словами, жаб'ячі стегенця у Тур'ї Реметі споживають цілий рік. Делікатес сушать, заморожують, а потім з нього готують різні страви. М'ясо, яке за смаком нагадує молоду курятину, обсмажують у панірувальних сухарях чи яйцях, перемелюють на котлети, готують бульйон.
Утім, для місцевих жителів бурі жаби - не лише смачна їжа, але певною мірою ще і стратегічний продукт, добрий заробіток.
Так, кілограм очищених жаб'ячих стегенець селяни продають по 200-250 гривень. За сезон, що триває навесні щонайбільше два тижні, сума заробітку може сягнути від 5 до 10 тисяч гривень. Отож і займаються цим своєрідним бізнесом у селі всі - від малого до великого.
Володимир Ушенко, УКРІНФОРМ
2011-04-10 / 11:47:00
Давно треба припинити цей жах. Правда Погорелову-молодшому до жаб чомусь руки не доходять.
Kergudu 2011-04-09 / 10:19:00
Пан Ушенко, ви хоча б раз ловили цих жаб? Скоро нікого буде ловити... І навіщо щороку давати таку хрінь в стрічку новин на всю Україну?