З-поміж найпоширеніших – продаж товарів без наявності супровідних документів (подібні факти встановлені у 287 підприємствах), ще у 85 закладах громадського харчування забракували та зняли з продажу товари через невідповідність вимогам нормативних документів. Крім того, за рік виявили 55 фактів обману споживачів.
Захисники прав споживачів кажуть, найбільше дурять клієнтів тоді, коли продають готову їжу. Також, в низці закладів виявлено факти, коли використовувалася вага з простроченим тавром та порушувалися технології приготування страв. Ще чимало фактів продажу алкогольних напоїв без сертифікатів відповідності та прихідних документів. Останнє, кажуть спеціалісти, особливо небезпечно, бо йдеться нерідко не лише про здоров'я, а й про життя людей.
"Закарпатська правда", Karpatnews.in.ua