Величезні отакі, не солодкі, щоб до м’яса були смачні та аби вистачило на всю родину, говорить п-ні Маргарита.
На 10 кг борошна жінка бере 100 г дріжджів, 3 л парного молока, 10 яєць, 1 л сметани, 200 г вершкового масла, трохи цукру, сіль, ваніль. Масла кладе небагато. Каже, що воно не дає пасці рости. Вимішує тісто. Коли воно вже не липне до рук і миски, розкладає по формах. Зверху прикрашає хрестиками з тіста, а по колу — плетеною косою.
Перед випіканням Маргарита Степанівна перевіряє піч. Кидає всередину білий папір. Якщо він загориться чи почорніє — рано саджати, паски пригорять. А як пожовтіє — садить у піч на півтори години.
"Газета по-українськи"
29 березня 2007р.
Теги: