— Буйволів почали розводити торік. Недавно народилися троє буйволенят, їхні мами дають багато молока, то й продаємо його місцевим жителям, — каже волонтерка ферми "Салдобош" Ольга Хоменко, 21 рік. — Молоко буйволиці набагато смачніше і жирніше за коров'яче. З нього виходить густа сметана, а сквашене воно нагадує домашній сир, його можна їсти виделкою. Воно легко засвоюється, тому його купують матері, які годують діток грудьми. Також корисне для тих, хто хворіє на туберкульоз та бронхіт. Молоко буйвола кип'ятити не треба, бо ці тварини не хворіють на туберкульоз і лейкоз.
На фермі живуть 22 дорослі буйволи, зокрема п'ятеро — самці.
— Наша мета — розводити буйволів заради їх збереження, — говорить працівник ферми Мішель Якобі, 28 років. Він переїхав у Стеблівку півтора року тому з Німеччини. — Разом із власником "Салдобоша" Валерієм Бовтом вишукували тварин по всьому Закарпатті. Зараз в Україні живуть усього 60 особин. За день одна буйволиця дає 8 літрів. Дою їх тільки я, більше нікому не даються.
Фермери хочуть розвести більше цих тварин і налагодити переробку молока.
Ірина Копистинська, Gazeta.ua