Упорядники видання – Інга Деяк і Федір Шандор. У книзі описано коротку історію виноробства, а також детальну інформацію про 13 сортів вина. Тут подано їх технологічні характеристики, поради щодо поєднання із гастрономією та щодо бокалів, з яких варто вживати вино. Крім того, туристи зможуть знайти у книзі інформацію про винні фестивалі, на яких можна скуштувати конкретний сорт вина.
Упорядники наводять у книзі низку народних прислів’їв і висловів відомих людей про вино.
За словами упорядників, принципи винного туризму у світі дуже прості: дегустувати вина тільки у місцях їхнього безпосереднього виробництва, щоб міцно зв’язати у своїй пам’яті та уяві букет і смак напою з таємницею його походження через природу, історію та дух місцевості, технологічну культуру виробництва, особисто познайомитися з виноробами, дізнатися про вікові традиції господарства. Тому кафедра туризму Ужгородського нацуніверситету розробила маршрут винним шляхом Закарпаття, що проходить винними господарствами краю та передбачає відвідини приватних виноробів.