Мета фестивалю:
Поширення культури вживання вина;
Відновлення традицій виноградарства;
Підтримка місцевих виноробів;
Розкриття туристичного потенціалу краю;
Збереження традиційної кухні;
Надання можливості реалізації виробів народних умільців;
Популяризація традицій етнічного різнобарв’я краю;
Налагодження міжкультурних зв’язків;
ПРОГРАМА ПРОВЕДЕННЯ:
з 10 по 16 травня
здача взірців вин для участі в конкурсі та робота журі
6 червня
– проходження святкової колони вулицями міста
– виставка-продаж виноробної продукції
– огляд роботи виставкових "дворів" (парк Перені)
– урочисте відкриття фестивалю
– нагородження кращих виноробів
– виступ творчих колективів та окремих виконавців району та області (амфітеатр парку Перені)
– розіграш святкової лотереї
–виставка-продаж творів декоративно-прикладного мистецтва
– забави, конкурси, розваги
– конкурс "Кращий кухар фестивалю"
– зустріч та обмін досвідом роботи майстрів-виноробів