Кращим барменом Stella Artois став Василь Товтин із Ужгорода (ФОТО)

Ви пробували ідеально налите пиво Stella Artois? Я теж думав, що ніяких секретів тут немає, поки не побував на 9-му Національному фіналі конкурсу барменів Stella Artois, що пройшов 18 вересня у Бельгійському пивному кафе "Le Cosmopolite". Виявляється, все зовсім не просто.

Кращим барменом Stella Artois став Василь Товтин із Ужгорода (ФОТО)

Вже 13 років поспіль бармени всього світу змагаються на Міжнародному конкурсі барменів, з'ясовуючи, хто з них гідний звання Stella Artois World Draught Master! А щоб потрапити на престижне змагання спочатку необхідно перемогти в Національному фіналі. Український національний фінал зібрав 12 кращих барменів з усіх областей країни. Їх завданням стало не тільки дотримати 9 "золотих правил", наповнивши одночасно два ідеальних келихи Stella Artois, а й зробити це артистично і сподобатися журі - засновнику Українського національного конкурсу Барменів Stella Artois Ігорю Срібному, рестораторові Маргариті Січкар і національному менеджеру з технологій і процесів продажів компанії "САН ІнБев Україна" Наталії Малишевій. При цьому за кожним рухом біля барної стійки стежили "судді в полі" - тренери Пивної Академії "САН ІнБев Україна" Олександр Матвієнко та В'ячеслав Пономаренко.

Кращим барменом Stella Artois став Василь Товтин із Ужгорода

Кращим барменом Stella Artois став Василь Товтин із Ужгорода

Так у чому ж полягає ритуал наливу і подачі пива Stella Artois? Для початку бармен повинен ретельно вимити і охолодити келих Stella Artois. Перші пінні краплі пива не повинні потрапити в келих! Спочатку келих слід тримати під кутом 45 градусів, а потім - вирівняти і плавно опустити. Тоді струмінь, закручуючись, створює ідеальне співвідношення пива і піни. При цьому краї крана не повинні торкатися ані келиха, ані пива! Завершуючи налив, бармен повинен одним рухом закрити кран і швидко прибрати келих в сторону, щоб у нього не потрапили останні краплі, що встигли окислитися в повітрі. Піну, яка виступає над келихом, необхідно відразу відсікти спеціальним ножем. Тоді шар піни надійно захистить пиво від контакту з повітрям, забезпечуючи його смак і свіжість. Далі бармен повинен обполоснути холодною водою зовнішню стінку і ніжку келиха. І нарешті, подати келих на підставці, не забувши надіти спеціальний краплевловлювач. Якщо все виконано правильно, вийде ідеальний келих Stella Artois з висотою пивної шапки у 3 сантиметри і температурою 4-6 ° С.

Кращим барменом Stella Artois став Василь Товтин із Ужгорода

Краще за всіх з цими завданнями впорався Василь Товтин з Ужгорода. Тепер Василю належить захищати честь України на ХІІІ Міжнародному конкурсі барменів Stella Artois-2009, який відбудеться 29 жовтня в одній з найвідоміших будівель США - Нью-Йоркській публічній бібліотеці. Щоб перемогти, Василеві необхідно буде перевершити кращих барменів з 31 країни світу. Раніше наші бармени займали друге і третє місця. Цього року Василь Товтин їде перемагати. А перемагати є заради чого. Адже переможець отримає унікальний приз, створений володарем щорічної нагороди Swarovski CFDA Menswear дизайнером Тімом Гамільтоном. Також, переможець стане послом пива Stella Artois і здійснить подорож до 20 країн світу, ділячись секретами своєї майстерності. Бажаємо Василеві перемоги і першого золота для України!

Шоу-обоз
22 вересня 2009р.

Теги: Ужгород, бармен, Stella Artois, Василь Товтин

Коментарі

Гість 23.09.2009 / 18:40:00
І телефончик його будь ласка підкажіть. Для інтерв"ю.

Аффтар 23.09.2009 / 12:37:00
де він працює? хтось знає?

Гість 22.09.2009 / 14:34:00
ВАСЬКА, ти - найкращий!!! Обов"язково порвеш усіх у Америці:) Ми в тебе віримо!!!

НОВИНИ: Соціо

18:57
/ 2
На Закарпатті запустили процес забудови вітряками гори Гострої - частини Смарагдової мережі
15:27
Військові, ветерани та волонтери отримали державні нагороди до Дня ЗСУ Фото новина
13:26
/ 4
В Ужгороді патрульний надав домедичну допомогу чоловікові після бійки
09:15
Нічний удар по залізниці спричинив масові затримки поїздів на Закарпаття
18:14
До Мукачева прибув черговий евакуаційний поїзд із Дніпропетровщини Фото новина
17:23
У Мукачеві проведуть в останню путь полеглого захисника Володимира Луканинця Фото новина
12:03
На війні з рф поліг захисник із Виноградова Андрій Кириченко
11:11
У Чехії розшукують 22-річну закарпатку Фото новина
10:59
/ 2
Затриманий на хабарі суддя Олександр Пелих мобілізувався до ЗСУ
09:20
/ 13
Керівником Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області призначено Костянтина Черпіцького Фото новина
09:08
/ 2
Чопський прикордонний загін очолив Євгеній Бабич Фото новина
09:01
На Закарпатті оприлюднили прогнозований графік можливих відключень електроенергії на 5 грудня
16:52
На війні з рф помер військовий із села Свобода на Берегівщині Михайло Дерда Фото новина
13:56
В Ужгороді відкрили міні-скульптуру «Різдвяний цвіркун» Фото новина
09:09
Актуальний графік відключень електроенергії на Закарпатті 4 грудня
23:08
На війні поліг Василь Русин з Бистриці Чинадіївської громади Фото новина
18:00
В Ужгороді відкрилася Резиденція Святого Миколая
15:22
Туристичний потенціал Закарпаття презентували на виставці у Стокгольмі Фото новина
12:45
На Хустщині після повторного спалаху гепатиту А в Ізі посилили протиепідемічні заходи
11:17
/ 3
У Мукачеві запряцював перший в області крематорій для тварин Фото новина
10:03
У НПП «Синевир» посилили патрулювання через ризики незаконних рубок ялинок перед новорічними святами
09:04
На Закарпатті 3 грудня діятиме погодинне відключення електроенергії
18:17
/ 1
У Перечині перепоховали Героя Ярослава Токаря, який у 2023-му загинув під час боїв у Бахмуті Фото новина
17:30
Румунія продовжила обмеження руху на кордоні через ремонт мосту на річці Тиса
11:12
/ 6
У Збинах на Мукачівщині громада перейшла з російського православ'я в ПЦУ
» Всі новини