На визначення вмісту нітратів у динях було виконано 35 досліджень, при цьому в чотирьох випадках вміст нітратів перевищував максимально допустимий рівень, зокрема в одному випадку більш ніж удвічі.
В Ужгородському районі такі дині були вилучені з реалізації, у Хустському районі до трьох підприємців застосовувалися штрафні санкції (по 170 грн. ). На визначення залишкових кількостей пестицидів у динях було виконано 9 лабораторних вимірювань, які перевищення допустимих концентрацій не показали, повідомила завідувачка відділу Закарпатської обласної СЕС Ольга Пономарьова.
До речі, основними постачальниками баштанної продукції для нашої області є Цюрупинський, Голопристанський та Миколаївський райони Херсонської області.
Якщо ж ви бажаєте вживати кавуни в осінні та зимові місяці, є рецепти їх консервування, а також зберігання у свіжому вигляді. Для цього купуйте кавуни завважки не більше 4 кг, з сухим хвостиком та невеликою жовтою плямою на боку. Помийте ягоду, висушіть, покладіть в сітку й підвісьте в темному прохолодному місці при температурі не вище 5 градусів тепла так, щоб кавун ні до чого не торкався.