Фестиваль заснований у 2005 році і збирає щорічно близько 2 тисяч учасників.
Основною темою фестивалю є дегустація блюд з ріпи (картоплі) - другого хліба для гуцулів. Їх на фестивалі представляють завжди більше 15 видів. Також можна продегустувати і інші гуцульські страви.
Метою фестивалю є популяризація сільського (зеленого) та агротуризму.
Ріпа (картопля), за словами гуцулів, продукт, який врятував їх предків від голоду. Тому вшанування картоплі на Рахівщині є своєрідним ритуалом для жителів цього району.
Гостей фестивалю розважають місцеві фольклорні колективи. Проводяться майстер-класи з приготування картопляних страв, а також з різьби по дереву, ткацтва, вишивання, гончарства, лозоплетіння, ковальства справі і т.д. Гостям пропонують позмагатися в метанні молота, чищенні картоплі на час і багато чого іншого.