Як розповів директор кооперативу "Рахівська бринза" Михайло Волощук, підприємство якого розташоване у селі Луг і вже понад два роки успішно виробляє гуцульську "віагру", сири "Фета" — продукт делікатесний, але доволі капризний у виробництві, бо вимагає ретельного дотримання технологій. Може саме тому в Україні небагато охочих виготовляти цей різновид сирів. І відрадно, що саме ми станемо одними з перших "дегустаторів" сирного делікатесу вітчизняного виробництва.
— За останній рік значно зменшилося поголів'я тварин, — каже Михайло Михайлович. — Усе це вимагає важкої праці і практично не скуповується на ринках збуту. Та я люблю цю справу, тому, крім мізерних прибутків, отримую ще й велике задоволення.
Обладнання для кооперативу Михайло Волощук отримав за проектом аграрного маркетингу компанії О’Lakes та за підтримки фонду USAIDУкраїна. Зараз виготовлення продукту відбувається за технологією "Гуцульська бринза" з використанням овечого сиру. Та вже скоро тут почнуть переробляти і коров'яче молоко, крім того, збільшать кількість "сирних" рецептів.
Над виготовленням сиру на підприємстві "чаклують" лише три працівники, а от доглядає за худобою їх значно більше.