На Закарпатті профілактику проти вірусу A/H1N1 проводять за допомогою горілки та самогону.
Місцевий мешканець Василь Софілканич чув про вірус по телевізору, але піддаватися паніці не збирається.
`Свинячий грип, від якого страждають іноземні скотарі, мені не страшний`, - каже він.
Кожен день Василь готує страву своїй улюблениці – свині Машці.
`До її раціону входять лише натуральні продукти: картопля, пшениця, кукурудза і горілка`, – заявив він.
`Свинка в мене гарна. Аби не хворіла, додаю їй в корм сто грамів горілки. А їсть як добре! Від самого лише запаху алкоголю апетит – що треба`, – пишається Василь.
Горілку із крамниці мешканці гірської глибинки тваринам дають рідко. З одного боку – дорого, з іншого – там може бути хімія. Тому в ягідний сезон селяни заготовлюють для улюбленців `первак` зі слив, яблук, груш. Дуже люблять свинки і пшеничну самогонку.
`На 7-літрове відро для профілактики вистачить однієї стопочки. Але, якщо переллєте, свинка буле лише вдячна!`, – поділився рецептом Василь Софілканич.