За словами Любові Ващенко, найбільш небезпеку таїть у собі продукція, що швидко псується: кулінарна (салати), кремові кондитерські вироби, вершкове масло з молокопродуктів.
Торік на 46 об’єктах харчової промисловості, громадського харчування і торгівлі санітарні лікарі зняли з реалізації продукцію загальною вагою понад 1 тонну. Причина – відсутність нормативної документації на продукцію, а також прострочений термін її реалізації. Було складено 303 протоколи, а роботу 69 об’єктів постановами СЕС було призупинено.
Зараз в Ужгороді працюють 17 ринків, зокрема, торгівля триває і на несанкціонованих ринках по вул. Фединця та на ринку ПП Галас по вул. Заньковецької.
"Несанкціонована торгівля повинна ліквідуватися органами внутрішніх справ згідно з Законом України "Про міліцію", але на звернення Ужгородської СЕС міськвідділ міліції ніяк не реагує", – констатував головний державний санітарний лікар Ужгорода Василь Петричко.