3-4 лютого 2009 року на запрошення Карпатського регіонального центру інноваційного розвитку (далі - РЦІР) Закарпатську область відвідала делегація з Угорщини на чолі з ректором Капошварського університету д-ром Ласло Бабініскі.
До складу делегації входили представники Угорського агентства по залученню інвестицій та розвитку територій і Капошварського університету.
У рамках візиту відбулася робоча зустріч з керівниками управління агропромислового розвитку Закарпатської обласної державної адміністрації та представниками фермерських господарств області.
Сторони домовилися про співпрацю у сфері трансферу технологій в галузі тваринництва, а також про підготовку фахівців фермерського господарства в Капошварському університеті.
На наступний день відбулася зустріч делегації з представниками Ужгородського національного університету з питань обміну студентами, науковими кадрами університетів та можливості підготовки та захисту докторських і кандидатських дисертацій в Угорщині.
Члени делегації поділилися з українськими партнерами досвідом створення наукових інноваційних центрів на прикладі аграрно-харчового наукового центру Капошварского університету, метою якого є впровадження філософії «від ріллі до споживача» в освіту та дослідження, а також в інноваційну діяльність. Діяльність цього центру спрямована на впровадження новітніх технологій виробництва продуктів харчування, розроблених з урахуванням вимог ЄС.