За даними управління у справах захисту прав споживачів у Закарпатській області, за 2008 рік перевірено 4,31 тонн, з яких забраковано 1,57 тонн, що складає 36,4%. Основними причинами за браковок є реалізація хліба з відхиленням від встановленої маси, відсутність доступної інформації (маркування різаного хліба). Бракувалась продукція через невідповідність вимогам НД за показниками: масова частка вологи, кислотність. Більшість порушень припадає на продукцію, яка виробляється міні-підприємствами.
Так, у магазині продтоварів ПП Газа Ю.В. (м.Ужгород) бракувався хліб житньо-пшеничний формовий 650 гр. виробника ПП Дік Р.Ю. через невідповідність вимогам НД по вазі (недовага склала 29 гр.) По цій самій причині бракувався хліб білий з борошна пшеничного в.г. 700 гр. виробника ПП Касинець Ф.Ю. у магазині "Зіна" ПП Ходоровська Т.Б. (м.Ужгород).
Через невідповідність вимогам НД за показником "кислотність" бракувався хліб із борошна пшеничного в.г. 0,7 кг. різаний виробника ПП Ешпан Г.М. (магазин ПП "Сторожниця" (Ужгородський р-н. с.Сторожниця). Через невідповідність вимогам НД за показником "масова частка цукру" та "масова частка жиру" бракувалась плетінка з борошна в.г. 450 гр. виробника ПП Дік Р.Ю. (магазин "Зіна" ПП Ходоровська Т.Б. м.Ужгород)
Заборонялася реалізація продукції через відсутність доступної інформації,а саме дати виготовлення та терміну придатності. Так, у супермаркеті "Вопак" (м.Ужгород) було знято з реалізації хліб із борошна пшеничного в.г. різаний виробника ПП Жанкоч"ян Н.П., у магазині ТзОВ "Горислав" (м.Виноградів) хліб з борошна пшеничного в.г. різаний виробника ПП Пупчик М.М. (с.Дяково, Виноградівський район).
анонім 2009-02-10 / 16:05:00
А кажду другу "вукупили"...
Любчик 2009-02-09 / 12:02:00
Зараз найкращий хліб виготовляє пекарня в с. Лази приватного підприємця Касинця Федора Юрієвича.Це саме той хліб,який нам нагадує хліб Ужгородського хлібокомбінату. Дуже шкода, що комбінат загинув, але добре, що є ще спеціалісти у цій галузі. Так тримати Федір Юрієвич!