На Закарпатті вперше відбувся майстер-клас для професійних шеф-кухарів

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу реформ, присвячене професійному майстер-класові на тему: «Оптимальне використання сучасного технологічного обладнання на підприємствах громадського харчування». Спеціалізований майстер-клас відбувся для керівників, технологів, шеф-кухарів закарпатських ресторанів, кафе, їдалень, санаторіїв і баз відпочинку, а також журналістів.

Олег Краснов, бренд-шеф (корпоративний шеф-кухар), член Національної гільдії шеф-кухарів, фахівець проведення «кулінарних» майстер-класів надав учасникам інформацію про останні тенденції та новинки кулінарії в Україні і за кордоном, вимоги споживача та можливості використання новітніх технологій на українських кухнях. Особливу увагу при приготуванні різних продуктів кулінар звернув на методи максимального збереження вітамінного спектру продуктів. Зокрема, йшлося про можливості використання новітньої фахової техніки, наприклад, печей-пароконвектоматів. Чимало закарпатських закладів громадського харчування вже оснащені такими «інтелект-печами», однак фахівцям бракує знань та досвіду щодо використання їх на повну потужність. Саме тому спеціалісти з питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті, а представники «Маркет+» вирішили запросити в Ужгород майстра найвищого класу та дати змогу закарпатцям безкоштовно навчитися новітніх премудростей кулінарії.

Олег Краснов готував та одразу пропонував дегустувати різні продукти — м’ясо, овочі, рибу, птицю, інше. Цікаво, що все це у такій печі може готуватися одночасно без змішування ароматів. Кожна «полиця» печі отримує власну програму. Овочі, наприклад, варяться без води, обдаванням парою, і зберігають усі вітаміни замість того, аби віддати їх воді.

Олег Краснов вчив закарпатських колег економити час за допомогою сучасних досягнень техніки та проробляти досить трудомістку колись роботу буквально натисканням однієї-двох клавіш. Цікаво, що кухар може обрати навіть бажаний колір готової страви. А також внести у пам’ять печі найбільш вдалу програму (чи улюблений спосіб приготування того чи іншого продукту постійним відвідувачем). Піч-конвектомат самостійно розпізнає об’єм продукту та час, за який його можна приготувати. А щодо корисності приготованої у ньому їжі, то, наприклад, цікавим є той факт, що картоплю-фрі піч готує без жодної краплини жиру.

Усе ж головне, стверджує Олег Краснов — страва повинна бути приготованою з душею. Тоді вона буде смачною по-справжньому. Щодо переважання чоловіків серед професійних кухарів, то О. Краснов пояснює це важкістю своєї професії. Для приватної кухні фахівець радить готувати також на пару і використовувати якомога менше жиру.
Костянтин Комлик, керівник регіонального напрямку компанії «Новий проект» повідомив, що сучасні українські кулінари все частіше переходять до використання професійної техніки. У Закарпатті київському гостеві найбільше кинулася у вічі манера оформлювати ресторани та кафе у неординарних, часто традиційному, стилях. Сподобалася йому і затишна атмосфера більшості відвіданих закладів.

Іванна Блажівська, фахівець із питань професійного обладнання закладів громадського харчування на Закарпатті розповіла, що компанія «Маркет +» намагається максимально допомогти закарпатським кухарям не лише отримати найбільш оптимальне обладнання, а й правильно використовувати до доглядати його. Працює сервісна служба обслуговування кулінарної техніки. А крім того, саме «Маркет+» належить ідея та ініціатива організації безкоштовного майстер-класу для закарпатських кулінарів.
Насамкінець, Олег Краснов зауважив, що нині українці цікавляться екзотичною кухнею. Зокрема, у Києві популярності набувають японські та китайські ресторани. Але нація не перестає бути схильною добре попоїсти, для чого саме слов’янська кухня підходить якнайкраще. Фахівець також порадив кожному приділяти більше уваги своєму харчуванню.
23 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

14:20
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Капка з Лютої на Ужгородщині, який понад місяць вважався зниклим безвісти
01:26
/ 1
На Донеччині поліг Федір Волос з Хуста
23:47
/ 7
Екологічні ризики нового Генплану міста Ужгорода
22:06
/ 6
Арештовані у справі Каськіва землі Боржави втретє не змогли продати – тепер на аукціоні зі зниженням ціни
21:07
/ 1
Поліція каже, що в конфлікті на Драгобраті поляків не було, хоча на відео є
19:38
/ 3
Ужгородці збирають підписи проти зведення МАФу на площі Кирила і Мефодія
18:30
/ 9
В Ужгороді на набережній Незалежності встановлять модульний туалет
16:45
/ 1
У Тур'їх Реметах на Ужгородщині попрощаються з полеглим ще в квітні 2024-го Михайлом Скубеничем
15:40
На Драгобраті п'яні поляки погрожували українцю "військкоматом"
11:06
/ 1
У п'ятницю в Ужгороді проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Андрія Матейку
20:29
/ 1
На війні з росією поліг Євген Балог з Бистриці Чинадіївської громади
11:08
З лютого вартість квитків на потяг до будапешта зросте на 17-21%
15:51
/ 13
30 бангладешців уже оформлюють візи для працевлаштування на Закарпатті
10:55
/ 2
У середу в Ужгороді попрощаються з полеглим на війні з росією Максимом Євдокимовим
06:16
/ 1
Кілька вражень про цьогорічних лауреатів премії Михайла Лучкая
15:33
/ 1
У Мукачеві в середу попрощаються з полеглим Героєм Валерієм Сідором
14:27
/ 1
На війні з росією поліг Мека Яшкович з Ужгорода
14:13
Пошуки 74-річного ужгородця, що тривали з кінця грудня, завершилися констатацією непоправного
20:01
/ 5
Петиція про запровадження мораторію на будівництво вітряків на гірських територіях Карпат, попри технічні збої, достроково зібрала необхідну кількість голосів
01:29
/ 1
Надходження загального фонду місцевих бюджетів Закарпатської області за 2024 рік зменшилися відносно 2023 року на 4,1%
17:31
/ 1
На війні з росією поліг Юрій Голінка з Ужгородщини
15:05
У Мукачеві в п'ятницю прощатимуться з померлим захисником Русланом Цибарем
14:32
/ 1
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Русланом Капальчиком
20:39
/ 4
У День Соборності України два береги Ужа з'єднав "Живий ланцюг"
20:07
/ 3
Міндовкілля зупинило розгляд документів з ОВД щодо забудови полонини Руна вітряками (ДОКУМЕНТ)
» Всі новини