Коли саме відбудеться захід, Валентин Штефаньо ще не знає, бо втілення ідеї потребує неабияких зусиль.
Світлини з шоколаду в Ужгороді робить тільки В.Штефаньо. Хоча, з його слів, він працює з командою. `Я би не зміг все робити сам. Ми - це ціла бригада. Якщо всіх порахувати, вийде близько 40 осіб`, - сказав кулінар.
До дня Ужгорода, який відзначили 4-5 жовтня, `бригада` В. Штефаньо підготувала солодкий подарунок. Вони зробили торт заввишки метр, який назвали `Старе місто`. П’ятикілограмове тістечко було оздоблено їстівними `фотографіями` міста та двома карамельним ліхтариками, по яким в’ються грона винограду. Ідея ліхтариків виникла не випадково, каже майстер: `Наше місто старовинне, в ньому багато ліхтариків. І таким Ужгород зафіксований ще на старих світлинах`.
Як зізнався сам кондитер, він не вважає себе найкращим у цій справі. (Хоча навесні цього року В.Штефаньо здобув четверте місце на світовому конкурсі кондитерів у Парижі.) Рецепти придумує сам або й комбінує з іншими. Конкурсний торт - це був бісквіт на грецьких та мигдальних горіхах із полуничним мусом. Ліхтарики виготовлені з білого шоколаду та карамелі.
До столиці найвідоміший закарпатський майстер тістечок переїжджати не збирається: `Простіше за все поїхати до Києва. Там заробітки набагато більші. Але так зробить один, другий, а хто залишиться тут? Я працюю в Ужгороді, бо це приносить задоволення і користь не лише мені, а й іншим`.
Валентин Штефаньо став відомий перемогами на міжнародних кулінарних змаганнях. У 2005 році на престижному міжнародному кулінарному конкурсі в Парижі він виготовив оранжевий торт з портретом Віктора Ющенка і здобув третє місце.
А у 2006 році кулінар подарував своїй нареченій весільну сукню із заварних булочок. На її виготовлення у майстра пішло два місяці роботи та 1,5 тисячі булочок. Сукня заважила 10 кг. Російська преса охрестила ужгородського кондитера італійцем. Валентина Штефаньо, власника типового закарпатського прізвища, російські ЗМІ назвали Валентино Штефано.