Крім того, за підсумками проведеного обстеження виявлені грубі порушення санітарного законодавства, недотримання технологій приготування та зберігання їжі на підприємстві. Вже на сьогодні цей спалах локалізовано. Їдальню на підприємстві закрили.
Що стосується порядку обстежень такого роду підприємств, то головний санепідеміолог краю зазначила, що кількість перевірок на тому чи іншому об’єкті визначається в залежності від ступеня ризику. "Що стосується безпосередньо ТОВ "Ядзакі", воно відноситься до другого ступеню ризику і в наші обов’язки входить перевірка цього об’єкту два рази на рік", — зазначила Віра Чиж. Востаннє санепідеміологи навідувалися до ТОВ "Ядзакі" у травні. Тоді були виявлені порушення, накладені штрафи. Повторна перевірка, за словами головного санітарного лікаря в області, засвідчила про виконання пропозицій санепідеміологів щодо усунення порушень. "Однак потрібно враховувати той факт, що відповідно до законодавства ми зобов’язані повідомляти підприємців про перевірки за десять днів до свого візиту. Тому ефективність таких перевірок є низькою. Деякі підприємці після повідомлення про перевірку, робить так звану "вітрину" для санепідеміологів, а потім спокійно продовжують працювати і надалі порушуючи норми законодавства.
ольга 2008-09-09 / 20:23:00
це лиш перші ляпсуси не побоюсь так сказати бо якби уряд думав про народ а не слухав підприємців товстосумів то не видавав дурних указів на фіга йти на перевірку коли всі про все давно знають ....