Солодкі продукти – важлива частина меню. Головне – підібрати правильні інгредієнти та дотримуватись рекомендованих норм. Солодощі стимулюють формування так званого гормону щастя, поліпшують настрій та створюють особливу приємну атмосферу. Десерти традиційно подають наприкінці трапези, їх позиціюють як гармонічне завершення банкету. Торти по праву вважаються одним із найпопулярніших видів, лідируючі позиції серед гурманів багатьох країн світу займає саме «Грильяжний».
Слово грильяж походить від французького grillage – «смаження» і в сегменті кондитерської кулінарії означає карамель з горіхами. Аналогічну назву мають східні солодощі на основі цукрово-паточного сиропу, цукерки, десертні вироби прямокутної форми.
Базу для начинки торта можна спробувати приготувати в домашніх умовах:
Важливо знати, що правильно зварена карамель приємно хрустить на зубах, але не липне до них. Щоб не допустити кристалізації сиропу, в процесі варіння додають лимонну кислоту або патоку. Для рівномірного перемішування з подрібненими горіхами (мигдаль, кеш`ю) їх попередньо обсмажують. Тим, хто хоче насолодитись гастрономічним шедевром тут і зараз без витрат часу, варто спробувати торт «Грильяж» від одного із Фірмових магазинів Roshen – https://roshenstores.com/tort-griljazh/p292. Зекономити особисті ресурси допоможе кур’єрська доставка. Термін зберігання кондитерського виробу складає 72 години.
Один із найпопулярніших тортів складається з білково-збивних коржів, доповнених грильяжним кремом (він в поєднанні з шоколадним кремом і візерунками з шоколаду виступає і базою для декору фронтальної сторони випічки). Розроблено багато авторських варіантів начинки, наприклад, з додаванням згущеного молока, коньяку. Відчути справжній смак випічки, приготованої по оригінальній рецептурі, при умові дотримання технології можна, купуючи солодку продукцію у перевіреного виробника.
«Грильяжний» торт має оригінальний пікантний смак і незвичайну структуру. Десерт подають порціонно, формуючи квадратні або трикутні шматочки. Його зручно їсти, використовуючи чайну ложку. Випічка гармонійно поєднується з багатьма видами інших солодощів (морозиво в креманці, желе в піалі, свіжі ягоди, фрукти) та напоїв (не міцний зелений, чорний чай, не занадто солодкі соки та муси).