На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів на Закарпатті працює в середньому 1,6 тис осіб

За січень–серпень 2020р. на підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів індекс промислової продукції, порівняно з відповідним періодом минулого року склав 89,5%. 

Упродовж січня–серпня п.р. підприємствами харчової промисловості, напоїв та тютюнових виробів реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 1041,1 млн.грн, що складає 6,9% усієї продукції промисловості. 

Для області є характерним виробництво харчових продуктів та напоїв. У структурі реалізованої промислової продукції 61,8% склали підприємства з виробництва напоїв (вин, пива, мінеральних вод, алкогольних напоїв), 12,0% – перероблення та консервування фруктів і овочів, 11,6% – виробництва м’яса та м’ясних продуктів. 

Основними виробниками харчової промисловості в області є ОП “Ужгородський коньячний завод”, ТДВ “Свалявські мінеральні води” та товариства з обмеженою відповідальністю “Фрут Майстер Фудс”, “Корадо Каннінг Інкорпорейтед”, “Виробнича компанія Шато Чизай”, “Котнар-М”.

Середньооблікова кількість штатних працівників зайнятих на виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у січні–серпні 2020р. становила 1,6 тис. осіб. Їх середньомісячна номінальна заробітна плата склала 7400 грн, що на 22,2% більше, ніж у січні–серпні 2019р.