У неділю, 13 вересня, у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту відбудеться захід "Кукурудз, тинґириця, мелай".
На гостей закладу та відвідувачів заходу чекатиме насичена, смачна і надзвичайно цікава програма. Так, Анатолій Пасєвич готуватиме для дегустації "Токан зі шкварками та бринзьою", напій з закарпатського різнотрав'я та запропонує дегустацію свіжозвареного сливового леквару.
Любов Повідайчик запропонує дегустацію сушликів та "мнясний конкурс" у корчмі. Любов Керецман буде відповідальною за дегустацію різноманітної випічки з кукурудзи, як от боґач - закарпатський кукурудзяний пиріг з чорносливом; "Динь і нуч у тинґириці" - авторське, ванільно-шоколадне на кукурудзяному борошні, нарізне тістечко з прошарком леквару й горіхів; - "Сливкова Марька" - нарізний кукурудзяний пиріг з сливами і січеними горіхами; "Малайки" - кукурудзяне печиво на згущеному молоці; кіфликове асорті (сливовий леквар, абрикосовий леквар, горіхи, мак) у корчмі.
На локації "Вільна фотозона" працюватиме Аркадій Шиншинов, який запропонує зробити світлину на згадку.
Тим часом, у кузні будуть проводитись майстер-класи з ковальства від "Вільної кузні Закарпаття" ( Степан Руснак та Роман Мурник).
У школі всі бажаючі матимуть можливість відвідати тематичний урок та послухати лекцію від Федір Шандор на тему "Кукурудза в Закарпатті".
Вхід на територію скансену за музейними квитками.
Малайка 2020-09-11 / 12:56:26
Токар із бриндзею і шкварками - то смакота, завидуюю відвідувачам.