Мета фесту полягає у збереженні традицій гентешу на Перечинщині й популяризації багатої місцевої кухні.
Фестиваль розпочався о 13 годині. На захід зійшлося чимало відвідувачів та журналісти.
Цього дня тут змагалися на вправність 5 команд гентешів.
На столах під відкритим небом красувалися смачні наїдки. Тут можна було скуштувати й ароматного бограчу, і гурок, і домашніх ковбасок, і шашлика, і печеної картоплі із квашеною капустою, і улюблений сегединський, і багато чого іншого.
Порцію ковбаски домашньої із тушкованою капустою і сегединським можна було купити за 30 грн. Бограч вартував біля 25 - 50 грн за порцію, кнедлі із сегединським – біля 25 грн. Глінтвейн – 20-25 грн.
Були й різноманітна випічка від місцевих газдинь та вино. Сувенірних смаколиків із логотипом села можна було теж прикупити.
Ну а справжнім ласунам припав до душі й оригінальний торт «із зеленою цибулею та перцем» (на фото)
Пропонували місцеві газди і «файної паленки» із натуральних компонентів.
У фойє сільського клубу із нагоди урочистостей розмістився й оригінальний стенд зі світлинами колишніх сільських голів.
У ході фесту було також відкрито й відремонтоване приміщення тамтешнього фітнес-залу.
Фото - Андрій Вишняк
Кіса 2020-02-10 / 10:23:00
Ну могли ще в меню добавити якісь украінські страви тоді вуву би вопще із шкури виліз,а так молодці гарно запозичено від угорськомовних земляків,на другий рік треба між собою позмагатися і запросити вуву щоб бачив своіми очима і не писав усяку белебурду
Васька 2020-02-10 / 09:19:32
А де Гена?
Вуву 2020-02-10 / 07:34:20
Це не геча.
Тут не було ні мовного барєру
ані політики.
Всі свойі.
Молодці.!
Зробили і провели.
А на друий має бути ще краще.