Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова Закарпатської угорської туристичної ради Андрій Мештер.
“Тиждень угорської кухні” — це акція, яка проходить на Закарпатті уже восьмий рік поспіль. Її суть — знижки на страви угорської кухні у тиждень перед Великим постом. Цьогоріч до неї на Закарпатті долучиться понад 21 заклад харчування, для цього готують спеціальне меню з перших, других страв традиційної угорської кухні та десертів”, - розповів Мештер.
Найбільші знижки, а це 50%, будуть 20 лютого — в так званий “Жирний четвер”.
“Це традиція в Угорщині, коли люди родинами ходять до ресторанів та їдять жирні, ситні страви — найчастіше знамениті угорські гуляші”, - пояснив Мештер.
За його словами, у наступні три дні акції знижки традиційно зберігаються на рівні 25% від вартості страв.
Відтак, туристам, гостям та жителям Закарпаття пропонують бронювати столики у закладах, які готують страви угорської кухні та є учасниками "Тижня". Дізнатися про них можна на сторінці Закарпатської туристичної угорської ради в Facebook.
Найбільше закладів-учасників “Тижня угорської кухні” - в Берегівському районі, також такі є в Мукачівському, Виноградівському, Ужгородському і навіть на Рахівщині, де угорці становлять близько 3% населення району.
Цьогоріч Великий піст у християн західного обряду розпочинається 26 лютого, у християн східного обряду — 2 березня.
Вуву 2020-02-07 / 15:11:28
Йісти жирноє вредно.
Сразу тобі і серце і коронарні діла і печень і жолч і давлєніє
...............
Вобщем ... "не ведіться як дурна коза на ніж"
Зараз доброє здоровля много дєнєг стойіть.
А жирна хуньска кухня того вам нияк не гарантірує ... Даже єслі і за пів ціни.
Пусть циганів кормлять.