Так, первісно фестиваль і був змаганням в майстерності. Адже багато хто в цьому краї вигодовував свиней. Навіть домінія Мукачівського замку щорічно повинна була відправляти до королівського столу два вози сала і вина. Вино і свинина, це те, що найкраще виробляли в домінії, повідомляє туризмознавець Максим Адаменко.
Свиней утримували, але не всі газди хотіли і вміли правильно, швидко і безболісно забити худобую. Це робили гентеші, яких і запрошували для цього.
В наші дні, хоч гентеші і далі роблять свою справу, але публічний фест-змагання вже втратив свій традиційний формат.
Втратив формат змагання, але не втратив смак і атмосферу. Великий асортимент м'ясних страв, плескавиця, ковбаски, гурка, пікниця, шовдарь, шойт, рулька, ребра тощо готують зранку на фестивалі, в очікуванні гостів і туристів.
Смачна їжа не обходиться і без напоїв: закарпатські вина, фруктові дистиляти, глінтвейн, чаї, кавиль додадуть завершення кулінарним враженням від відвідання фестивалю.
Фото Максима Адаменка
Вуву 2020-01-26 / 18:38:08
Дивлюсь на фото 4 знизу і 13-е
... Повтикали в кожну ковбасу хунські прапорці і хліб лентою перемотали.
Чи вони нас за яких дикарів сприймають чи думають що украйінці не вміють РОБИТИ СМАЧНІ КОВБАСИ чи ХЛІБ ВИПІКАТИ ???
Чи то може ВОНИ ДИКАРІ ЩО ТАК ДУМАЮТЬ ПРО НАС ???
Вуву 2020-01-26 / 18:31:09
Видається мені що це украйінці наче трохи прозріли і зробили бойкот тій хунській "свинячій маскарі".
І по фото виглядає так наче щось відбулось (як для звіту )
В той час як все лишилось на столах.
І ЦЕЙ БОЙКОТ Є ПРАВИЛЬНИМ.
ЗА ГРОШІ УКРАЙІНЦІВ ХУНИ ПІДНІМАЮТЬ СВІЙ ДОБРОБУТ ПРИ ТОМУ ЩО ПООТРИМУВАЛИ КРЕДИТИ ВІД ФОНДУ "гендера - блендера".
А по всьому будуть виставлятись і вихвалятись тим які вони хазяйновиті .
А ви "ковдуші зацофані".
А ТУТ РАЗ І ТАКИЙ ОБЛОМ.
БРАВО.
ОСАДИЛИ КУЛЬТУРНО ЯК МАЄ БУТИ
БЕЗ ВСЯКИХ ЗАЙВИХ СЛІВ.
А вони тепер хай думають.
лист 2020-01-26 / 11:12:45
а взагалі всі такі фестивалі фінансуються угорщиною і ці всі гентеші свою частку отримають тому туристи чи покупці їм і не зовсім потрібні очевидно їх там і не було тому виставили фото для звіту і пропаганди ну а про традиції свідчить обпалювання свині ... газом а де солома
Вуву 2020-01-26 / 07:52:49
Всі знають ... Що по вимогам санітарнойі безпеки ....
Ковбаси ... шинки ... Копченості
Повинні (бути) продаватись окремо від сирого мяся ... Ребер ... Свіжого сала ... Фаршу і інших напівфабрикатів мяснойі продукцій.
А тут все попуч на одному столі.
Там ВЗАГАЛІ був хоч хтось від санепідем контролю.?
Пташний грип 2020-01-25 / 23:54:43
https://www.szatmar.ro/Szatmarnemetitol_33_kmre_utotte_fel_a_fejet_a_madarinfluenza/hirek/103177
гентеш 2020-01-25 / 21:13:56
а де публіка яка все це їла жодної світлини ну а продубльоване фото з маленькими угорськими прапорцями на мясних виробах це що невже і свиней почали залучати до пропаганди