У 2018р. спад виробництва до попереднього року склав 5,0%. Обсяги виробництва зменшено за всіма видами харчової промисловості, крім виробництва м'яса та м'ясних продуктів (збільшення на 6,4%) та перероблення і консервування фруктів та овочів (в 1,7 раза).
Скорочено виробництво свинини свіжої чи охолодженої – туш, напівтуш, тортів, тістечок, виноградного вина, кормів готових для тварин, що утримуються на фермі. Водночас збільшено виробництво ковбасних виробів, овочів (крім картоплі), фруктів, горіхів, грибів та іншої їстівної частини рослин, приготованих чи консервованих з доданням оцту чи оцтової кислоти, води натуральної газованої.
За підсумками 2018р. підприємствами харчової промисловості реалізовано продукції на суму 1888,2 млн.грн, що становить 8,0% загальнообласного промислового обсягу.
Середньооблікова кількість штатних працівників зайнятих у харчовій промисловості у 2018р. становила 1,8 тис. осіб. Їх середньомісячна номінальна заробітна плата склала 5221 грн, що на 18,2% більше 2017р.
На підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв у січні–серпні 2019р. індекс промислової продукції,, порівняно з відповідним періодом минулого року склав 91,1%. Зменшено виробництво м'яса свиней свіжого чи охолодженого на 46,7%, сумішів соків фруктових та овочевих – на 33,3%, ковбасних виробів – на 21,1%, вод натуральних мінеральних газованих – на 8,5%. Разом з тим зросло виробництво борошна, тортів, вина виноградного.
Протягом січня–серпня 2019.р. підприємствами харчової промисловості реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 1063,4 млн.грн. У структурі реалізації 63,7% належить підприємствам з виробництва напоїв (вин, пива, мінеральних вод, алкогольних напоїв), 12,4% – з виробництва м’яса та м’ясних продуктів, 7,7% – з перероблення та консервування фруктів і овочів, повідомили Закарпаття онлайн у ГУ статистики в Закарпатській області.