Для підрахунку взяли батон вагою 500 грам, варену ковбасу – 400 грам, вершкове масло – 100 грам. Зі вказаних продуктів вийшло 12 бутербродів.
Як виявилось, на початок березня 2019 року найдорожчі бутерброди в Луганській області – 77грн, тоді як найдешевші на Черкащині – 62,1грн. Різниця у вартості складає 15грн, або 24%.
ТОП – 3 найдорожчих регіонів виглядає так: Луганщина – 77грн, Одещина – 75,1грн і Київ – 74,5грн. А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Черкащина – 62,1грн, Кіровоградщина – 62,8грн, Закарпаття – 64,1грн.
А між лідерами та аутсайдерами розташувались Тернопільська область – 64,8грн, Чернігівська – 66,4грн, Херсонська – 66,5грн, Миколаївська – 67,2грн, Харківська – 67,6грн, Сумська – 67,9грн, Вінницька – 68,1грн, Полтавська – 68,2грн, Івано-Франківська – 69,4грн, Хмельницька – 69,5грн, Чернівецька – 70,4грн, середній показник по країні – 70,6грн, Дніпропетровська – 70,6грн, Житомирська – 70,7грн, Волинська – 71,2грн, Запорізька – 71,4грн, Рівненська – 71,6грн, Львівська – 73,4грн, Донецька – 73,5грн, Київська – 74,3грн.
Щодо вартості складових бутерброда:
1. Батон – 500г
Найбільша вартість у Львівській області – 15,3грн за 500г.
Найменша на Миколаївщині – 11,3грн за 500г.
Різниця в ціні між регіонами становить 4грн за 500г.
2. Ковбаса варена першого ґатунку – 400г
Найдорожча продається на Луганщині – 42,3грн за 400г.
А от найдешевша в Черкаській області – по 29,4грн за 400г.
Різниця в ціні майже 13грн на 400г.
3. Вершкове масло – 100г
Найдорожче масло знаходимо в Київській області – 21,6грн за 100г.
Найдешевше бачимо на Тернопіллі – по 18,5грн за 100г.
Різниця в ціні складає 3,1грн на 100г.
Бутерброд із ковбасою за рік подорожчав на 15%. У січні 2018 року для приготування 12 бутербродів із ковбасою ми витрачали в середньому по країні 61,2грн, а за рік вартість зросла до 70,2грн.
І якщо Закарпаття є одним із найдешевших регіонів України для приготування бутерброду, то Луганщина є найдорожчим.