Нещодавно експерти проекту відвідали полонинське господарство ,,Чорна Тиса +”, щоб детальніше ознайомитися з процесом виробництва сиру та дізнатися про основні труднощі, з якими стикаються вівчарі у Карпатах.
Крім того, старший експерт – міжнародний експерт з ГЗ продуктів харчування (сир) на Заході України Анжель Постоль та національний експерт з безпеки продуктів харчування Юрій Оглашенний, провели для членів Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів семінар з питань дотримання високої якості сиру, а також організували перше в Україні органолептичне тестування традиційної Бриндзі споживачами за критеріями: характеристика місцевої бриндзі з овечого молока, зовнішній вигляд, смак і запах. Виробники та експерти обговорили майбутню маркетингову стратегію, запровадження контролю якості та реєстрацію ГЗ.
Також проведено зустріч голів органів місцевого самоврядування з керівником сектору операцій Беном Крістіаном Хілом, група підтримки для України з боку ЄС, керівник сектору сільського господарства, санітарні та фітосанітарні виклики Маркусом Кінглер та старшим експертом, міжнародним експертом з розвитку сільських територій Емануелем Мінгасон, повідомляють у Рахівській РДА.
кум цилі марішиної 2018-08-08 / 13:08:22
це з якого дива закарпатська бринза стала раптом бринзєю. що за бринзя? що за нові філолухи ? вже не у МУкачеві, а в МукачЕВОМУ! ще й кандидатські на цьому захищають!