Честь Закарпаття відстоювали традиційно лісівники ДП «Ужгородське ЛГ». За призові місця вони змагалися з командами лісогосподарських підприємств Словаччини, Угорщини, Чеської республіки, Польщі.
Загалом у змаганнях взяли участь близько 30 команд. Незважаючи на проливну зливу та 11-ти градусну температуру, представники України були одними з кращих у ручному косінні трави та зайняли 3 місце.
Змагання «Tatranska kosba» проходять вже 14 років. Організатором їх є Штатні ліси Татранського національного парку. Предметом цих змагань є визначення кращих у косінні трави ручною косою (косіння в парі та одинарне косіння) а також у приготуванні страви лісників та мисливців – гуляшу. Що стосується конкурсу на приготування страви, то судді визнали закарпатський бограч, який приготували ужгородці, «смачним, цікавим та оригінальним», повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатського ОУЛМГ.
Фільологу 2018-07-03 / 07:17:06
Косовиця ... ото дічина у котройі одне око дивиться прямо а другоє в середину ... но іногда може бути што і два і тоже в середину.
Вобщем "косить" еслі не одним то двома глазами ... Так што сразу і непоймеш куди вона никає.
Ото настояща "косовиця". Обись знав.
філолог 2018-07-02 / 21:03:35
А хіба "косьба" українською - це не "косовиця"?
Вуву 2018-07-02 / 17:00:56
Ну як по косінню трави ... Так третє. А от як би по вирубці дерев ...то занялиБ перше.